Home » Zakelijk » De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt een zelfstandige ondernemer tegen de financiële gevolgen van schade die veroorzaakt wordt. Je kan je voorstellen dat je iets fout doet of een verkeerd advies geeft. Een klant die jou ingehuurd heeft vanwege je expertise kan zomaar besluiten je aansprakelijk te stellen.Afhankelijk van je product of dienst kan de schade flink oplopen.

Bedenk je ook dat dit niet alleen voor jouzelf geldt maar vooral voor je personeel. Als zij ergens schade veroorzaken dan komt de rekening uiteindelijk op jouw bordje.Zelfs als het je lukt om de schade vervolgens te verhalen op je werknemer zit je er vanaf het begin tussenin.

Een hele andere categorie die je makkelijk vergeet is schade die je veroorzaakt met een van je eigen voertuigen.Ook met machines die je inzet en die de weg op moeten kun je soms flinke schade veroorzaken.

Een laatste oplettendheid moet je hebben als je werkt met freelancers. Als jij een product aan een klant levert maar daarvoor freelancers gebruikt dan klopt de klant allereerst bij jou aan.

Hij heeft immers iets van jou gekocht en heeft in beginsel lak aan hoe jij dat verder regelt.

Vergeet ook niet een rechtsbijstandverzekering voor de juridische hulp bij problemen. Het betalen van een schadevergoeding is pas de laatste stap. Een klant moet je eerst succesvol aansprakelijk stellen en daarbij is juridische hulp belangrijk.

Voordelen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aantal voordelen heb ik hierboven al genoemd. De belangrijkste voordelen zet ik hieronder nog eens neer:

– Beperk de financiële problemen als je schade veroorzaakt bij iemand anders.
– Bescherm jezelf tegen personeel dat schade veroorzaakt bij je klanten.
– Let op als je voertuigen inzet. Ook hiermee kan schade veroorzaakt worden die je kan        verzekeren.
– Ook als je zelf freelancers inzet ben jij vaak eerste aanspreekpunt voor je klant.

Overwegingen voor de zelfstandige ondernemer

Je zult allereerst moeten bepalen welke risico’s je loopt. Wat verkoop je en wat kan daarmee fout gaan. Een tweede vraag is welk risico je precies loopt en wat de kosten daarvan kunnen zijn. Als jij met zware bouwmaterialen in het centrum van een stad werkt kan het kleinste ongeluk al grote schade veroorzaken.

Ten tweede moet je je afvragen wie er allemaal schade kan maken. Werk je bijvoorbeeld met personeel of freelancers dan moet je ook nadenken over de schade die zij kunnen veroorzaken.

Maak voor ingewikkelde vraagstukken een afspraak, Soms moet je ook maatregelen nemen om een lagere premie te betalen. Dit betekent ook dat je blijkbaar risico’s loopt die met maatregelen (makkelijk) in te dammen zijn. 

Laat je bedrijf dus eens goed doorlichten en besluit dan bewust of je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt.

Bel ons op 020-4471210 of mail ons om te informeren naar de mogelijkheden