Home » Privé » Motorverzekering

Motorverzekering

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering is een verzekering waarmee een motorrijder de schade kan dekken die hij of zij veroorzaakt. Hierbij geldt dat zowel schade aan anderen afgedekt kan worden als ook schade aan de eigen motor.

Nieuwschierig naar onze zeer scherpe premie, bereken deze hier!

Soorten motorverzekeringen

Motorverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er zijn 3 verschillende soorten motorverzekeringen:

WA (wettelijke aansprakelijkheid):
Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, dekt de WA motorverzekering de schade die met een motor veroorzaakt wordt waarvoor de eigenaar van de motor wettelijk aansprakelijk is. Net als bij een auto geldt dat iedere motorbezitter verplicht is om zijn of haar motor (minimaal) WA te verzekeren. Op het moment dat er met die verzekerde motor schade aan andere personen of voorwerpen veroorzaakt wordt, dan valt die schade binnen de dekking van de WA motorverzekering. De WA dekking is de minimale dekking die een motorverzekering kan bieden.

WA + Beperkt Casco:
Een motorverzekering met WA + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen motor. Dit geldt echter alleen als die schade ontstaan is uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brand en aanrijding.

WA + Volledig Casco (All risk motorverzekering):
Een WA + volledig casco wordt ook wel All Risk motorverzekering genoemd. De All Risk motorverzekering kent een uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij de all risk verzekering is schade aan de eigen motor in de meeste situaties gedekt. Alleen als de schade het gevolg is van een aantal speciaal beschreven gebeurtenissen, wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de motorrijder onder invloed is van drugs of alcohol.