Home » Privé » Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, is een aansprakelijkheidsverzekering een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Concreet houdt dit in dat als de verzekerde schade veroorzaakt (die onder de verzekeringsdekking valt) de verzekeringsmaatschappij deze schade vergoedt.

Nieuwschierig naar onze zeer scherpe premie, bereken deze hier!

Soorten aansprakelijkheidsverzekering

Er is een groot aantal verzekeringen die beschouwt kunnen worden als een soort aansprakelijkheidsverzekering. Denk bijv. aan een autoverzekering. Op het moment dat de autorijder schade veroorzaakt, wordt deze schade (binnen bepaalde voorwaarden) gedekt door een autoverzekering. In Nederland geldt zelfs dat iedere autobezitter verplicht is om de auto te verzekeren tegen de schade die veroorzaakt wordt (WA dekking, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Op deze pagina gaat het echter om algemene aansprakelijkheidsverzekering. Dat wil zeggen de volgende verzekering:

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
Als een particulier schade veroorzaakt aan (eigendommen van) anderen of verantwoordelijk is voor schade die veroorzaakt wordt aan (eigendommen van) anderen, kan deze particulier aansprakelijk gesteld worden voor deze schade. Deze aansprakelijkheid kan vaak afgedekt worden middels het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, vaak kortweg AVP genoemd. Voor alle aansprakelijkheidsverzekeringen geldt dat u er verstandig aan doet om voordat u een dergelijke verzekering afsluit, eerst goed te kijken welke schades er exact wel en niet onder de dekking van de verzekering vallen.

Kies de juiste aansprakelijkheidsverzekering
Er is een zeer groot aantal aansprakelijkheidsverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De beste maatschappij is namelijk lang niet voor iedere situatie dezelfde. Op het moment dat u op zoek bent naar een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, helpen wij u graag verder.

Voor meer informatie raadpleeg hier de productwijzer.